Single post
Efteling

Actieve uitjes in Midden-Brabant

In Midden-Brabant valt een hoop te beleven. In dit artikel nemen we je mee naar drie leuke en actieve uitjes voor iedereen. Drie dingen die niet mogen ontbreken tijdens bijvoorbeeld je trip naar het mooie Midden-Brabant.

  1. De Efteling
    De Efteling mag uiteraard niet ontbreken aan deze lijst en staat dan ook met stip op de eerste plaats. Dit beroemde attractiepark gelegen in Kaatsheuvel is een pretpark dat iedereen kent en waar iedereen ongetwijfeld wel eens is geweest. Zo niet, dan wordt het toch echt de hoogste tijd om het park eens een bezoek te brengen. Het pretpark is geschikt voor jong en oud; de hele familie vermaakt zich hier. Opa en oma kunnen herinneringen van vroeger ophalen en de kleinsten ervaren hun eerste ritjes in de achtbaan. Het is een feest om er te zijn. Je waant je even in een hele andere wereld en bent er letterlijk even tussenuit met je gedachten. Een absolute must-do als je in Midden-Brabant bent.
  2. Oorlogsmuseum Overloon
    Een museumbezoek kan hier zeker ook. Ga bijvoorbeeld eens naar oorlogsmuseum Overloon. Hier leer en zie je echt alles wat met de Tweede Wereldoorlog te maken heeft. Er zijn complete scènes nagebouwd zodat het echt lijkt alsof je midden in de oorlog staat. Wederom een uitje voor iedereen. Kinderen vinden een museumbezoek vaak niet zo leuk, maar de Tweede Wereldoorlog vinden ze vaak wel weer interessant. Hier raak je niet uitgekeken aan de vele voertuigen, vliegtuigen en andere attributen. Ook wordt je meegenomen in acht verschillende verhalen van mensen tijdens de oorlog. Zo ervaar je de oorlogstijd van heel dichtbij. Een bezoek aan dit museum is het zeker waard. Het is educatief, leuk, interessant en actief tegelijkertijd.
  3. Safaripark de Beekse Bergen
    In Hilvarenbeek vind je, diep verscholen in de bossen, Safaripark de Beekse Bergen. Sta oog in oog met olifanten, giraffen, neushoorns en andere dieren. Trek die wandelschoenen maar aan, volg de Wandelsafari en loop langs alle dieren. Wil je de dieren liever vanuit een ander opzicht bekijken? Doe dan de Bussafari, Bootsafari of Autosafari. Vooral die laatste is een bijzondere manier van ontdekken, want je mag dan met je eigen auto door het park rijden. Er zijn speciale paden aangelegd waarbij je midden door de dieren kunt rijden. Het kan dus zomaar zijn dat er een struisvogel tegen je raam aantikt. Houd je camera dus echt bij de hand om deze momenten vast te leggen. Waan je even in het mooie Afrika en begroet de dieren. Een mooie dag voor iedereen, zowel jong als oud.
theme by teslathemes