Forum 6 Kernen Belang peilt mening inwoners

De plaats waar uw mening telt!

6 Kernen Belang vindt dat de mening van de burger niet alleen via het stemhokje gehoord mag worden. Daarom hechten we veel waarde aan regelmatig contact en overleg met (groepen) inwoners. 6KB gaat regelmatig op werkbezoek, organiseert de 6 Kernen Debatten en nodigt regelmatig groeperingen uit om hun mening te geven. Ook via digitale weg staan we open voor uw suggesties, ideeën, klachten enz.   Eerdere discussies vindt u in ons  Forum-archief 

Forum Provinciale weg:

Hoe druk is het volgens ú op de provinciale weg?   Geplaatste reacties

6 Kernen Belang pleit ervoor om de hele A58 tussen Tilburg en Eindhoven te verbreden tot 2 x 3 rijbanen. Doel is het huidige sluipverkeer door onze kernen terug te dringen en aldus de verkeersveiligheid en de leefbaarheid te vergroten. Iedere Diessenaar die in de spits naar of van elders moet voor werk of school, kent de ergernis: onophoudelijke rijen auto’s vanaf de N269 in Hilvarenbeek over de Beekseweg, Julianastraat en Beerseweg richting Middelbeers, en omgekeerd. Gelukkig staat het Hilvarenbeekse college positief tegenover ons pleidooi en is toegezegd deze problematiek bij andere overheden naar voren te blijven brengen.

Graag ook uw ervaringen

Graag stellen we inwoners van Diessen en anderen die hiermee worden geconfronteerd in de gelegenheid hun eigen ervaringen met ons te delen. Geef uw reactie hieronder of stuur deze naar Gulden Akker 6 Diessen. Wij voegen de reacties samen en sturen deze naar het college. Toegezegd is namelijk dat dit onderwerp terugkomt in de commissie Openbare Werken. Lees meer bij actueel

 

 

Plaats uw mening of ervaring:

U kunt uw reactie doorgeven met behulp van het formulier Mijn reactie ...... 

Reacties worden zo snel mogelijk hieronder geplaatst.

REACTIES

Wij wonen vier jaar aan de julianastraat. Of het verkeer de laatste tien jaar is toegenomen kan ik niet weten. Maar in die vier jaar is het enorm toegenomen. Ik denk dat de tellingen van de gemeente alleen in de rustige uren gedaan worden.Wij worde elke morgen heel vroeg gewekt door het lawaai van het verkeer waaronder veel groot vrachtverkeer die niet op de A58 in de file willen staan. Mijn Vraag is het onderhand geen tijd is om hardere acties te gaan voeren? Er wordt alle jaren gepraat maar er gebeurt niks.

30 maart, Harrie Loijens

Ik woon niet aan de Beekseweg maar onze tuin grenst eraan. ’s Zomers kunnen we ’s nachts geen raam openzetten i.v.m. het verkeer dat er al vroeg rijdt, dus veel herrie en hoe zit het met het fijnstof dat wij inademen? ’s Zomers buiten zitten of eten is ook niet prettig, we kunnen elkaar bijna niet verstaan. Dat het verkeer in 10 jaar niet is toegenomen klopt volgens mij niet. Na de “verbetering” van de weg is het m.i. veel drukker en rijden ze een stuk harder omdat de natuurlijke snelheidsremmers (dikke eiken) helaas zijn verdwenen. Ik zie ook nooit politie die eens op snelheid controleert. Ik ben nu 6 jaar postbezorgster in Diessen (ook op de Julianastraat) en het verkeer is wel degelijk toegenomen, ook veel vrachtverkeer dat volgens mij niets te zoeken heeft in Diessen. Kunnen er geen borden worden geplaatst aan de afslag Oirschot en Hilvarenbeek met daarop “verboden voor vrachtverkeer (uitgezonderd bestemmingsverkeer)”?

27 maart, Bep Kunst

Ik woon al 32 jaar in de Julianastraat en heb het verkeer hier, vooral de laatste 10 jaar alleen maar zien toenemen. Vooral de ochtend en avondspits is onverantwoord druk. Erg gevaarlijk om de weg op te komen en teveel geluidsoverlast. Een rondweg zal voor de nabije toekomst onontbeerlijk zijn. En op korte termijn zal de verbreding van de A58 zeker helpen.

17 februari, Carla van Dijck

Inderdaad als is om 7,45 uur naar mijn werk in Tilburg wil rijden kan ik niet van mij inrit richting Tilburg het is dan een lange file vanaf tilburg ook vanuit Diessen komt er dan vee verkeer en kan ik pas na lang wachten deelnemen aan het verkeer soms kan ik snel rechtaf en dan een rondje rotonde omzo naar Tilburg te kunnen rijden. Een er gevaarlijke situatie. Maar maandag jl.kwam ik vanuit Breda en zag tot mijn verbazing op de A58 voor de afslag Hilvarenbeek een groot matixbord met daarop het is nog 15 minuten tot Batadorp nou als  ze dat s.morgens ook al aangeven op het matrixbord hoelang het nog rijden is tot Batadorp dan komt de hele meute over de sluiproute door Diessen. Maar dit is geen oplossing zorg maar eens voor een snellere verbreding van de A58 naar Eindhoven.

16 februari  Jos Buylinckx

Tussen 07.30 en 07.45 loop ik vaak met mijn hond richting rotonde aan de linkerzijde van de straat. Met mij heel veel fietsers die vanuit de vd Elsenstraat niet over kunnen steken. Aangekomen bij de oversteek bij de rotonde is het meestal ongeveer 2 a 3 minuten wachten en dan kan ik oversteken tot op de middenberm. Dan nog de andere helft van de straat. Door de onoverzichtelijke rotonde, het dichte kunstwerk, komen auto's vaak nog als een verrassing om de hoek rijden. Kortom het is hollen of stilstaan.

15 februari 2011  Bea van oort

Vanmorgen, 8 uur, kom vanaf het ziekenhuis want heb nachtdienst gehad, wil naaar huis. Op de weg naar Hilvarenbeek staat al voor het viaduct (Hakvoortseweg ) een file, de auto's die de afslag naar Hilvarenbeek/Diessen willen nemen stellen zich aan de rechtse kant van de weg op, in de berm, om het doorgaande verkeer richting Esbeek niet te hinderen. Zo ontstaat dus een lange rij auto's in de berm en een beperkte ruimte voor de voorbij rijdende auto's om te passeren, daardoor komt er verkeer op de andere weghelft. Niet echt veilig deze situatie. Ik ben geen sluipverkeer; ik wil gewoon naar huis. De volgende keer ga ik er bij de rotonde af en rijd ik over de Biest.......tja, daar ben ik dan wel sluipverkeer.

14 februari 2011, Ria Blankers

Vanmorgen stond er een file op de A58 van Tilburg tot Eindhoven en dat kon je merken ook. De file begon al op de N269 bij de afslag Hilvarenbeek-Diessen. Het voordeel was dat er een paar tractoren reden anders had ik niet tussendoor gekund.

13 februari, William van den Broek

Richting Middelbeers is al lastig, maar richting Hilvarenbeek is een regelrechte ramp. Ik draai wel eens om (als dat nog gaat) om over Esbeek om te rijden.

13 februari, Ad van Korven

Niet drukker geworden? 10 jaar geleden hoefde ik niet gemiddeld 3 ochtenden per week 5 minuten te wachten voordat ik de Julianastraat op kan rijden.

13 februari, Ralf Embrechts

Afgelopen dinsdagmorgen naar de tandarts, afspraak 8.00. Maternusstraat uit en dan graag linksaf. Onmogelijk. Dus wachten op een gaatje en RECHTSaf richting Middelbeers. Meteen daarna linksaf het parkeerterrein van Axell op (file achter me). Vandaar weer gewacht op gaatje en ingevoegd richting Hilvarenbeek. Kostte me bij elkaar een kleine 10 minuten.

13 februari Siem Zwaard

Vanaf de Waterstraat richting Tilburg kost soms meer dan 5 minuten om er tussen te komen. Rij nu vaak om via Esbeek richting Tilburg. Bij Hilvarenbeek zie je ’s morgens ook geregeld een kleine file staan bij de afslag vanuit Tilburg richting Diessen. Auto’s staan dan al op de doorgaande weg.

13 februari, Andre Fouchier